«Пам'ять загиблих – у спадок живим»

Під такою назвою з 07 по 11 травня у закладі проведено тиждень пам’яті. Усі заходи спрямовувалися на вшанування пам'яті героїв Другої світової війни.

8 травнядля учнів10-11кл. відбувся урок мужності «Ваш подвиг ми не забудемо ніколи», присвячений пам'яті жертвДругої світової війни (уч. історії Міхно С.І.). Це була лише маленька часточка великої данини пошани полеглим.На початку заходу пояснено назву травневих свят, визначено рамки Другої світової війни, хто був її учасником. Використовуючи політичну карту світу, Світлана Іванівна змістовно і хвилююче говорила про тяжкі бої, які велися на території України, переломний етап війни – Сталінградську битву. Під час проведення уроку в душевній розмові було відтворено спогади та особисті переживання про ті страшні дні. Зворушливо повідала вчителька про долю учасника бойових дій, нині покійного Арендаренка Г.М. Учні на власні очі мали змогу побачити його військовий квиток, прострелений кулею. З великою цікавістю переглянули присутні сторінки фотоальбомів про долю учасників війни – мешканців нашого краю, зібраних пошуковцями. Цього ж дня старшокласники під керівництвом уч. Коваленка І.О. переглянули та обговорили відеоролики про фільм, який примушує задуматись – «Кіборги». Мова йшла про історію його створення, про зйомки кінострічки та деяких акторів, фрагменти про долю захисників донецького аеропорту, саундтрек до фільму – кліп пісні С. Вакарчука«Мить».
9 травня колектив закладу взяв участь у мітингу-реквіємі, присвяченому дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні» біля пам’ятника-обеліска у селі М.Бакай. Представники учнівського самоврядування разом з пед.організатором Шинкарчук В.В. здійснили покладання квітів до пам’ятників-обелісків у селах М.Бакай, Бакай, Мушти та вшанували хвилиною мовчання тих, хто не повернувся з війни.

Педагогом-організатором Решетченко Т.С. для учнів 8-10 класів підготовлено годину пам'яті «Вічна пам′ять героям! Ми низько вклоняємось їм», на якій поділилися спогадами, які зібрали у своїх рідних про важкі часи війни, про незабутній подвиг солдат, які ціною свого життя врятували світ від нацизму, про нелегке життя в тилу. З уст дітей щиро лунали вірші, присвячені 9 травня. Пройнята смутком поезія, музична композиція «Смуглянка» – дали змогу учням поринути в важку епоху війни.
Серед учнів 5-8 класів проведено конкурс-виставку стіннівок «Подвигу жити вічно».

Класні керівники 1-11 класів провели тематичну класну годину «Подвиг непідвладний часу».

У шкільній бібліотеці організовано книжковий вернісаж «У бронзі, у граніті, у серцях».

На загальношкільній лінійці підведено підсумки проведення тематичного тижня.

Кiлькiсть переглядiв: 288

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.