Місячник до Всесвітнього дня боротьби із захворюванням на туберкульоз

З метою збереження здоров'я учнів, привернення уваги до проблем боротьби з туберкульозом, інформування учасників освітнього процесу про небезпеку і тяжкі наслідки зараження туберкульозом, про засоби профілактики цієї хвороби, у закладі протягом березня проведено тематичні заходи.

16 березня учителем Коваленком І.О. було проведено інтерактивний урок основ здоров’я у 5 класі за темою «Інфекційні захворювання. Небезпека поширення туберкульозу». Діти мали змогу дізнатися про основні симптоми та шляхи поширення захворювання, переглянули пізнавальне відео та за допомогою мультимедійної презентації закріпити отримані знання.

/Files/images/novini/2017-18nr/berezen18/3.JPG

Педагог-організатор Решетченко Т.С. підготувала для учнів 8-11 класів тематичне заняття «Туберкульоз. Знай, стережись, не бійся». Старшокласники поділилися знаннями, набутими раніше з даної теми, прослухали нову інформацію, переглянули документальний відеоролик про це інфекційне захворювання.

/Files/images/novini/2017-18nr/berezen18/4.JPG

Педагогом-організатором Шинкарчук В. В. проведена інформаційна хвилинка «Все про туберкульоз» для учнів 5-7 класів, під час якої діти дізналися про мікробактерії туберкульозу та їх властивості, джерела інфекції та шляхи поширення, як вберегтися від цієї хвороби. Учнівське самоврядування школи після заходу роздали учасникам буклети-пам’ятки «Будьте обережні! Туберкульоз!».

Для учнів 5-8 класів під керівництвом ЗДНВР Бодні Н.М. відбувся усний журнал «Разом здолаємо туберкульоз».

/Files/images/novini/2017-18nr/berezen18/усний журнал4.jpg

Гортаючи його сторінки, дев’ятикласниці Євгенія Лукинчук та Еліна Снитка ознайомили школярів з історією захворювання та відкриттям збудника туберкульозу, розглянули його симптоми, дослідили шляхи передачі хвороби. У заході взяла участь фельдшер Малобакайського ФАПу Я.Ю.Біленька, яка у доступній дітям формі розповіла про причини розвитку туберкульозу, навчала школярів дотримуватися правил профілактики цього захворювання.

/Files/images/novini/2017-18nr/berezen18/5.JPG

Вдалим доповненням були і виступи дітей у ролі «Туберкульозу» (Максим Яременко) та його слуг (учнів 7 класу),

/Files/images/novini/2017-18nr/berezen18/6.JPG

Роберта Коха (Станіслав Журавель); лікаря (Андрій Кісіль) та хворого (Дмитро Ляпін) у сценці «На прийомі у лікаря».

/Files/images/novini/2017-18nr/berezen18/7.JPG

Класними керівниками організована тематична класна година «Зупинимо туберкульоз в Україні!».

Кiлькiсть переглядiв: 334

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.