Вшановуємо пам’ять жертв Голодомору

Напередодні 25 листопада – Дня пам’яті жертв Голодомору – у закладі відбулося ряд тематичних заходів. Зокрема, учитель історії Міхно С.І. для старшокласників закладу провела годину пам’яті «Голодомор– чорна сповідь моєї Вітчизни». Разом з учнями 11-го класу вона розповіла про страшні 1932-33-ті роки, проте, як на нашій землі тодішня влада спровокувала страшний голод, масово вилучивши в людей, експортувавши та просто знищивши продукти харчування. Мільйони жінок, чоловіків і дітей померли в жорстоких муках… Сумна статистика супроводжувалася комп’ютерною презентацією, краєзнавчими фотоматеріалами (відкриття знаку жертвам голодомору у селі Малий Бакай, екскурсійна поїздка до Києва до музею «Меморіал жертв Голодомору»). Учитель Гнида В.В. підсилював звучання віршів одинадцятикласників мелодіями. Учні переглянули відеозапис спогадів очевидця цієї трагедії, жительки села М.Бакай Олени Євдокимівни Вовк.

/Files/images/novini/2017-18nr/listopad/г2.JPG

Сільський бібліотекар Косенко О.О. презентувала літературу про справжній геноцид проти української нації. Присутні хвилиною мовчання під пісню О.Білозір «Свіча» вшанували пам’ять жертв Голодомору, а лідери учнівського самоврядування О.Терещенко, Є.Лукинчук разом із заступником директора з НВР Боднею Н.М. поклали квіти до пам’ятного знаку на сільському кладовищі.

/Files/images/novini/2017-18nr/listopad/г3.JPG

У актовій залі експонувалася книжкова виставка пам’яті«Три колоски, закуті дротом» (шкільний бібліотекар Павлинська Л.П.), на якій представлені публікації про геноцид української нації.

Учителі молодших класів Терещенко І.Г. та Срібна С.В. для своїх вихованців підготували виховну годину«Голод 33-го – біль душі і пам’ять серця» та тематичну виставку. В пам’ять про мільйони вбитих і тих, хто пережив геноцид, засвітили свічечки.

Кл.керівником 7 класу Коваленком І.О. для учнів 6-7 класів була проведена класна година«Дзвони 33-го», на якій ознайомилися присутні із трагічними сторінками тих страшних подій української історії, зокрема і фактами Голодомору безпосередньо в нашому краї.

/Files/images/novini/2017-18nr/listopad/г4.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 357

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.